Home / Δημοφιλή / Κάνουν το άσπρο μαύρο – Δελτίο Τύπου για τις αντεργατικές τροπολογίες

Κάνουν το άσπρο μαύρο – Δελτίο Τύπου για τις αντεργατικές τροπολογίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσπαθούν με ανακοινώσεις τους να περάσουν στον κόσμο της εργασίας και στην κοινή γνώμη ότι οι τρεις αιφνιδιαστικές αντεργατικές τροπολογίες έγιναν για το καλό των εργαζόμενων και της ανάπτυξης και όχι ύστερα από την πίεση και την απαίτηση του ΣΕΒ σε βάρος των εργαζόμενων και για το καλό των εργοδοτών.
Μας λένε, φτάνοντας στα όρια του παράλογου, ότι η υποχρέωση του εργοδότη να έχει -και όχι να αναφέρει- βάσιμο λόγο για την απόλυση του εργαζόμενου αποτελεί φακέλωμα του εργαζόμενου και ότι οι βιομήχανοι του ΣΕΒ και οι εργοδότες όταν τους απολύουν είναι αρκετό να λένε απλά στους εργαζόμενους σας απολύουμε για …το καλό σας !!!
Μας λένε ότι δεν πρέπει να έχει καμιά ευθύνη ο εργολάβος όταν ο υπεργολάβος του δεν πληρώνει και δεν ασφαλίζει τους εργαζόμενους και τότε από ποιον θα πληρωθεί και θα ασφαλισθεί ο εργαζόμενος?
Για την κατάργηση της παράτασης της προθεσμίας παραγραφής για προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους εργαζόμενους για όσο διάστημα η υπόθεση βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας, που είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους, γι΄ αυτό δεν ακούσαμε τίποτε, καμιά δικαιολογία, τσιμουδιά!!!
Κάνουν το μαύρο άσπρο.
Το Εργατικό μας κέντρο το τονίζουμε για μια ακόμη φορά νοιάζεται και αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αυτή είναι η αποστολή του. Δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει αντιπολίτευση σε καμιά κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση είναι αρμοδιότητα, ευθύνη, υποχρέωση και καθήκον των κομμάτων. Όχι των συνδικάτων. Για μας είναι καλοδεχούμενα και θα επικροτούμε όλα όσα είναι θετικά και καλά για τους εργαζόμενους αλλά θα είμαστε αντίθετοι, θα καταγγέλλουμε και θα αγωνιζόμαστε για να μην περνάνε τέτοια αντεργατικά μέτρα.

Κατερίνη, 19–08–2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ