Home / Δημοφιλή / ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ σΠΑΜΕ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ σΠΑΜΕ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ σΠΑΜΕ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καταδικάζει τις παράνομες και ανήθικες πρακτικές του σΠΑΜΕ, που για ακόμη μία φορά στρέφεται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και κατά των εργαζομένων.

Αγνοώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία ακύρωσε και το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο, οδηγώντας την ΠΟΕΜ σε διορισμένη Διοίκηση.

Το σΠΑΜΕ με το έτσι θέλω και φυσικά παρανομώντας δεν επέτρεψε τη συμμετοχή των νομιμοποιημένων αντιπροσώπων στο Συνέδριο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές πλέον τραμπούκικες συμπεριφορές, εκφοβίζοντας υπαλλήλους της Ομοσπονδίας -μέχρι και τον δικαστικό αντιπρόσωπο- και διέλυσε μία δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

Η τακτική πλέον είναι γνωστή και προβλέψιμη. Βαφτίζονται «νόθοι» οι σύνεδροι όλων των υπολοίπων παρατάξεων, εν συνεχεία γίνεται μία αβάσιμη προσφυγή στα δικαστήρια η οποία και απορρίπτεται, ακολούθως καταγγέλλεται η «αστική δικαιοσύνη» για «δικαστικό πραξικόπημα» και μετά «χαρτογραφείται» ο χώρος του συνεδρίου, καταλαμβάνεται και διαλύεται το συνέδριο.

Για ποιους τελικά αγωνίζεται το σΠΑΜΕ αφήνοντας τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα χωρίς εκπροσώπηση, αφήνοντας ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους χωρίς διεκδίκηση- διαπραγμάτευση ΣΣΕ;

Σε ποιους προσφέρει υπηρεσίες όταν στρέφεται εναντίον του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος;

Το σΠΑΜΕ και οι καθοδηγητές του είναι προφανές ότι έχουν αλλεργία στη δημοκρατία και στο Ν. 1264/82. Διαλύουν τα οργανωμένα συνδικάτα για να εμφανίζονται ως εργολάβοι των εργατικών συμφερόντων και να κάνουν τα αλισβερίσια τους με το αζημίωτο, πότε με εργοδότες και πότε με το πολιτικό σύστημα.

Τι λέει και τι κάνει γι΄αυτήν την ΑΝΟΜΙΑ και τη ΒΙΑ εναντίον των Δημοκρατικών Θεσμών η Εκτελεστική Εξουσία;

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΜ για να ενημερωθεί ο κόσμος της μισθωτής εργασίας της Πιερίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Με τη γνωστή πρακτική των τελευταίων μηνών, με τραμπουκισμούς και βίαιες συμπεριφορές, το ΠΑΜΕ ακύρωσε το προγραμματισμένο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας οδηγώντας την ΠΟΕΜ, σε διορισμένη Διοίκηση από τα δικαστήρια. Συγκεκριμένα το 30 τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο είχε προγραμματιστεί για τις 2 και 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μία μέρα νωρίτερα η παράταξη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) στην Ομοσπονδία, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη μη συμμετοχή 12 Σωματείων στις συγκεκριμένες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους δίνοντας το πράσινο φως για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων Σωματείων, την επόμενη μέρα αγνοώντας τη δικαστική απόφαση εμπόδισαν την είσοδο των 20 αντιπροσώπων από τα 12 σωματεία να εισέλθουν στην αίθουσα μετέχοντας στις διαδικασίες. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να τραμπουκισουν υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που έδιναν τις κάρτες αντιπροσώπων, δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού, γράφοντας παράλληλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και καταστατικό. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του προεδρείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, τα μέλη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) δεν δέχονταν με το έτσι θέλω ούτε τη δικαστική απόφαση, ούτε τις αποφάσεις της επιτροπής πληρεξουσίων και του προεδρείου, οδηγώντας το συνέδριο σε αδιέξοδο. Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα διεκόπησαν οι εργασίες για σήμερα το πρωί αλλά το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε για ακόμη μία φορά τις διαδικασίες οδηγώντας το προεδρείο να πάρει απόφαση για αναβολή του Συνεδρίου, αφού κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των συνέδρων, των υπαλλήλων αλλά ακόμη και του δικαστικού αντιπροσώπου.

Το ΠΑΜΕ έδειξε για ακόμη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο, επιχειρώντας και καταφέρνοντας με αντιδημοκρατικές διαδικασίες και με τραμπούκικες συμπεριφορές να διαλύσει ένα Συνέδριο μιας Ομοσπονδίας όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα κάποιοι παίρνουν την καταστροφική απόφαση να τους αφήσουν χωρίς αιρετούς εκπροσώπους αυτή όμως κρίνονται από το σύνολο των εργαζομένων.

Υ.Γ. επισυνάπτεται το πρακτικό του προεδρείου του συνεδρίου.

Π.Ο.Ε.Μ