Home / Δημοφιλή / ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 03-12-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 03-12-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 03-12-2015

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης

Διαπιστώνουμε ότι:
Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα.
Σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων η απάντηση είναι μία:
Αγώνας μέχρι να κερδίσουμε ότι χάσαμε και να αποτρέψουμε τα νέα καταστροφικά σχέδιά τους, για κοινωνία και οικονομία.

Εργαζόµενοι, συνταξιούχοι & κοινωνία απαιτούμε:

 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονίων που πετσόκοψαν μισθούς και κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις και ενίσχυσαν την εργοδοτική αυθαιρεσία.
 Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, του πλαισίου και της καθολικότητάς τους.
 Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας εργαζόμενος αδήλωτος και ανασφάλιστος. Εργασία με πλήρη απασχόληση – δικαιώματα.
 Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του δανεισμού εργαζομένων, των εργολαβικών εργαζομένων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
 Όχι στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων! Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
 Όχι στις ομαδικές απολύσεις! Όχι στην κατάργηση της Απεργίας!
 Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.
 Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης! Δημόσια Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
 Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.
 Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
 Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Αντίστοιχα 55 και 50 για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
 Αποκατάσταση, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα. Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας τους.
 Όχι στη φορολεηλασία των εργαζομένων και του λαού μας.
 Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και δυσβάσταχτα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκχώρηση του δημοσίου πλούτου της χώρας μας στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και των κοινωνικών αγαθών.
 Όχι στην υποβάθμιση και συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των κοινωνικών Υπηρεσιών.
 Όχι στην υπολειτουργία του Νοσοκομείου μας. Στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
 Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 Επανασύσταση της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ξένων κερδοσκοπικών ομίλων.
 Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
 Όχι σε όλες τις ακραίες φασιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές..
 Πραγματική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και σε όλους τους ανήμπορους.
 Κατάργηση των διοδίων Αιγινίου και παράπλευρων Λεπτοκαρυάς. Μείωση στο 50% των διοδίων πανελλαδικά

Τέλος, δηλώνουμε ότι ο αγώνας και η αντιπαράθεσή μας με τις ανάλγητες κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.

Μπορεί να μην έχουμε αντοχές για νέα μέτρα, έχουμε όμως αντοχές για επιτυχημένους απεργιακούς αγώνες με ενότητα και μαζικότητα.

Εξουσιοδοτούμε τις Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας να στείλουν το ψήφισμα αυτό σε κάθε αρμόδιο.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ