Home / Δημοφιλή / Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης 04-02-2016

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης 04-02-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 04-02-2016

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζουμε για ακόμη μία φορά, μαζικά και αγωνιστικά, την οργή και την αγανάκτηση μας για τη συνέχιση της ίδιας ανάλγητης και καταστροφικής για την κοινωνία και την οικονομία, πολιτικής των μνημονίων.
Μετά τη δημοσίευση του σχεδίου για νέα φοροεπιδρομή και δραματικές περικοπές, μετά τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας. Δεν έχουμε όμως εξαντλήσει τα όρια των αντοχών μας για συνέχιση του αγώνα έως ότου μπει οριστικό τέλος στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που οι κυβερνώντες συντηρούν και επιτείνουν.
Θα πρέπει να καταλάβουν κυβέρνηση και δανειστές ότι η Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας έχει προβλήματα, όχι λόγω των υψηλών δαπανών για συντάξεις, αφού αυτές έχουν μειωθεί δραστικά (35-50%) τα χρόνια των μνημονίων, αλλά λόγω της μείωσης των εσόδων της, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και οτι η Κοινωνική Ασφάλιση μπορεί να σωθεί και να αναβαθμιστεί, μόνον εφόσον καταργηθούν τα μνημόνια και διασφαλιστούν και αυξηθούν τα έσοδά της
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και όλων όσων πλήττονται από τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.
Εργαζόµενοι, συνταξιούχοι & κοινωνία απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονίων που πετσόκοψαν μισθούς και κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις και ενίσχυσαν την εργοδοτική αυθαιρεσία.
 Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό.
 Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης! Δημόσια Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
 Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.
 Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
 Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Αντίστοιχα 55 και 50 για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
 Αποκατάσταση, με κρατική χρηματοδότηση τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012 (14 δις ευρώ ετησίως), του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα. Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας τους.
 Διαγραφή του επαίσχυντου δημοσίου χρέους της χώρας, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίοι δημόσιοι πόροι για την χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των κοινωνικών πολιτικών και της ανάπτυξης.
 Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, του πλαισίου και της καθολικότητάς τους.
 Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας εργαζόμενος αδήλωτος και ανασφάλιστος. Εργασία με πλήρη απασχόληση – δικαιώματα.
 Καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, ώστε να αποδοθούν στην Κοινωνική Ασφάλιση ετησίως μέχρι 8 δις ευρώ πρόσθετοι πόροι.
 Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του δανεισμού εργαζομένων, των εργολαβικών εργαζομένων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
 Όχι στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων! Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
 Όχι στις ομαδικές απολύσεις! Όχι στην κατάργηση της Απεργίας!
 Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.
 Όχι στη φορολεηλασία των εργαζομένων και του λαού μας.
 Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και δυσβάσταχτα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
 Λέμε όχι στα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση των αγροτών που οδηγούν στο μαρασμό έναν από τους βασικότερους πρωτογενείς τομείς του Νομού μας και της χώρας μας. Έμπρακτη υποστήριξη της αγροτικής οικογένειας και των μικροπαραγωγών.
 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκχώρηση του δημοσίου πλούτου της χώρας μας στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και των κοινωνικών αγαθών.
 Όχι στην υποβάθμιση και συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των κοινωνικών Υπηρεσιών.
 Όχι στην υπολειτουργία του Νοσοκομείου μας. Στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
 Άμεση λύση στην πληρωμή των φυσικοθεραπευτών που ενώ παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους όλο το χρόνο πληρώνονται από τον ΕΟΠΠΥ μόνο για 6 μήνες. Να δοθεί τέλος στην παράνομη παρακράτηση του 10% από την αμοιβή τους.
 Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 Επανασύσταση της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ξένων κερδοσκοπικών ομίλων.
 Πραγματική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και σε όλους τους ανήμπορους.
 Κατάργηση των διοδίων Αιγινίου και παράπλευρων Λεπτοκαρυάς. Μείωση στο 50% των διοδίων πανελλαδικά.
Τέλος, δηλώνουμε σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων ότι η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι να κερδίσουμε ότι χάσαμε και να αποτρέψουμε τα νέα καταστροφικά σχέδιά τους, για κοινωνία και οικονομία. Όσο συνεχίζεται η δογματική εμμονή της κυβέρνησης στη «φιλοσοφία» της τιμωρητικής λιτότητας, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας μας.
Εξουσιοδοτούμε τις Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας να στείλουν το ψήφισμα αυτό σε κάθε αρμόδιο.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ